( Aktuální )
Zveřejněno 23. 4. 2024
Lenka Šablová
KÚJ – asistentka starosty, VRJ a Náčelnictva
lenka.sablova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Lenka Šablová

Více o Véně, Vokinovi, Tynus a Bilbovi

 
Vendula Bušková - Véňa

Vendula Bušková - Véňa

náčelní

vendula.buskova@skaut.cz

Domovské středisko: Junák – český skaut, středisko Prosek Praha.

Profese: Právnička na odboru životního prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.

Studia: Právnická fakulta UK (2019), FHS UK - Občanský sektor (2004).

Současné skautské aktivity mimo NJ: Rodinné tábory Kokos. Do roku 2020 šéfová Mikulášského víkendu. Aktuálně skautská matka benjamínka a vlčete.

Čím se zabývá v NJ: Spolupodílení se na vedení Náčelnictva (plán činnosti NJ), spolupráce se starostou a Výkonnou radou, legislativní skupina.

Co o sobě prozradila: Začala jsem skautovat v Praze na Proseku v roce 1990. Aktivní jsem potom byla ve vedení střediska, v okresní radě, v týmu VLK Oikos a na Mikulášském víkendu (hlavně na Mixemu). Od roku 2011 jsem členkou Náčelnictva. Na skautingu mě dostává akčnost mladých vedoucích.

Jsem týmová hráčka, baví mě dělat věci ve spolupráci s někým, kdo mě inspiruje a podporuje. V osobním životě mi dělají radost rodinná setkání, kdy se sejdou všichni kolem jednoho stolu. Ráda hraju volejbal, tancuju, poslouchám folk a nedávno jsem začala tvořit z pedigu.

 

Ondřej Vokál - Vokin

Ondřej Vokál - Vokin

náčelník

vokin@skaut.cz

Domovské středisko: Junák – český skaut, 1. středisko Kolín

Vzdělání a profese: Advokát.

Současné skautské aktivity mimo NJ: Působím jako externí instruktor na svém domovském kurzu - VLK Quo vadis, občas i na dalších čekatelských, vůdcovských kurzech si kurzech střediskového minima. Podílím se na činnosti Skautského institutu v Kolíně a snažím se občas pomoct svému středisku, které jsem v roce 2018 předal novému vedení.

Čím se zabývá v NJ: Budu se snažit být co nejlepší náčelník a přispět k tomu, aby Náčelnictvo fungovalo, jak má. Od roku 2017 se věnuji revizi idey vlčat, světlušek a žabiček a budu v tom pokračovat, dokud organizace nedostane příležitost se k našemu návrhu vyjádřit. 

O sobě prozradil: Mám rád život a lidi. Neustále něco dělám, vymýšlím, plánuju... Moje přítelkyně mi říká, že mě to přivede do hrobu :-) Trápí mě spousta věcí v naší společnosti a to trápení mě nutí se snažit s tím něco dělat.

Johana Volavková - Jóža

Johana Volavková - Jóža

místonáčelní

joza@skaut.cz

Domovské středisko: Junák - český skaut, 27. středisko Oheň Horní Počernice

Profese: Učitelka na 1. stupni, momentálně na rodičovské dovolené

Studia: Speciální pedagogika na MU v Brně

Skautské aktivity mimo NJ: Příprava čekatelského kurzu na Praze 9, výchovná zpravodajka střediska Oheň Horní Počernice.

Čím se zabývám v NJ: Věnuji se zejména oblasti programu.

Co o sobě prozradila: Po studiích jsem předala vedení oddílu skautek a vyrazila na půlroční zkušenou do Anglie, kde jsem pracovala jako asistentka ve speciální škole. Po návratu jsem začala učit děti na 1. stupni menší alternativní ZŠ v Praze a nyní jsem již třetím rokem na rodičovské dovolené s dvěma dětmi. Ráda čtu, piju dobrou kávu a cestuji.

Ladislav Pelcl - Bilbo

Ladislav Pelcl - Bilbo

místonáčelník

ladislav.pelcl@skaut.cz

Domovské středisko: 115.56 středisko Hiawatha Praha

Profese: konzultant IS/​ICT (IoT, smart meetering)

Skautské aktivity mimo NJ: Do roku 2018/​2019 jsem byl vedoucím střediska a organizátorem celostátní akce Válka o Cintru Podílel jsem se na přípravě kvalifikace Střediskové minimum .

Čím se zabývá v NJ: V současném období se jako místonáčelník starám o pracovní skupiny; těším se, že se v Náčelnictvu budeme zabývat mimo jiné udržitelným růstem (viz náš volební program ). V minulém období jsem pracoval v pracovní skupině pro dospělé a pracovní skupině pro volbu starosty.

O sobě: Jsem skautem od roku 1990, vedl jsem v součtu 11 let středisko. Několik let jsem vedl okres Praha 5, okresní vůdcovský kurs, dělal šéfinstruktora Castoru a pak Polluxu na Gemini . Od roku 2008 do roku 2014 jsem byl místopředsedou rady Pražského kraje .

Od roku 2009 do roku 2014 jsem byl zaměstnán jako člen VRJ – organizační zpravodaj, se zaměřením na oblast organizace, personalistiky a IS/​ICT, spolupodílel jsem se na přípravě aktuálních Stanov. Od roku 2014 jsem členem Náčelnictva, v roce 2020 jsem kandidoval na místonáčelníka.

Žiji v Praze, užívám si roli skautského rodiče a rád cestuji po zapadlejších částech světa.

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.