( Aktuální )
Zveřejněno 8. 6. 2023
Markéta Musilová (Blecha)
KÚJ – koordinátorka programových projektů
marketa.musilova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Markéta Musilová (Blecha)

Liliová cesta

Skautská Liliová cesta je nový výchovný a sebevýchovný nástroj určený pro hlubší duchovní rozvoj všech vlčat a světlušek, skautů a skautek, roverů a rangers.

Liliová cesta rozvíjí konkrétní oblasti duchovního života a je i formou uznání dosažení určité úrovně duchovního života. Je jednoduchým motivačním průvodcem k probuzení aktivního duchovního života. Nejde samozřejmě o „zkoušení znalostí“, ale o laskavé trvalé doprovázení a povzbuzování na individuální duchovní cestě.

Liliová cesta nedubluje Skautskou stezku ani duchovní odborky. Ale duchovní odborky by mohly a měly na Liliovou cestu navazovat a být jejím možným pokračováním a prohloubením.

Je to rovnocenný ekvivalent skautského Liliového kříže, který je určen pro křesťany. Tedy má podobnou strukturu, náročnost i částečnou vnější podobnost. Liliová cesta je určena pro duchovní rozvoj všech skautů i skautek a tedy primárně „nekřesťanů“. 

Kovové odznaky Liliové cesty na kroj jsou k dispozici v prodejně LimanSport.cz .

Dotazy a zkušenosti s Liliovou cestou prosím pište na e-mail: skaut-odv@seznam.cz

Komentář k LC pro vedoucí

LC ve formátu PDF pro čtení

LC ve formátu pro tisk brožury

Dekret pro udělení LC v A4 pro tisk

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.