Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 15. 2. 2024
Barbora Bartošová (Georgie)
KÚJ – asistentka Kanceláře ústředí
barbora.bartosova@skaut.cz

Vzdělávání

Řešíme veškerou administrativu kolem skautských vzdělávacích akcí, získávání kvalifikací, hodnocení vzdělávacích projektů a přidělování odpovídajících dotací. Poskytujeme poradenský servis vzdělavatelům. Zabýváme se aktualizací kvalifikací a perspektivami skautského vzdělávání do budoucna.

Úzce spolupracujeme s Odborem pro vzdělávání, se skupinou Tkaní tvořenou představiteli instruktorských škol (lesních i nelesních) a s dalšími pracovními skupinami.

Kontaktovat nás můžete na adrese vzdelavani@skaut.cz .

Filip Hlavinka - Mukóki

Filip Hlavinka - Mukóki

zpravodaj pro vzdělávání

filip.hlavinka@skaut.cz, 605 778 792 (STS)

Michal Peroutka - Pérák

Michal Peroutka - Pérák

koordinátor vzdělávání

michal.peroutka@skaut.cz, 734 238 508 (STS)

Pérák se podílí na strategickém a koncepčním plánování vzdělávacího systému Junáka - českého skauta, na řízení jeho kvality a na koordinaci některých projektů. Spadá pod něj také vzdělávací agenda jako taková, dále komunikace a všestranný servis pro skautské vzdělavatele a další zájemce o skautské vzdělávání. Někdejší vůdce VLK Ursus a garant OČK vedení oddílu. Aktuálně zpravodaj pro vzdělávání 1. střediska Kolín.

Martin Kolovský - Marťan

Martin Kolovský - Marťan

asistent vzdělávání

martin.kolovsky@skaut.cz

Marťan jako asistent vzdělávání má na starosti několik oblastí. Koordinuje udělování odborných činovnických kvalifikací (OČK), kde komunikuje se žadateli a garanty a spolu se zpravodajem VRJ pro vzdělávání zajišťuje funkčnost celého systému. Dále se na Marťana mohou obracet týmy, které by chtěly zakládat nový kurz nebo ho už založily a potřebují jakoukoliv pomoc. Marťan podporuje i týmy kolem čekatelských a vůdcovských zkoušek bez kurzu a snaží se rozšiřovat jejich nabídku. Kromě toho dohlíží na projekt Kurzy Kurzům, což je prostor pro sdílení zkušeností a inspirace mezi skautskými vzdělavateli.