Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 6. 12. 2023
Barbora Bartošová (Georgie)
KÚJ – asistentka Kanceláře ústředí
barbora.bartosova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Vendula Pětníková (Bylinka)

Personalistika a výchovní zpravodajové

Ve spolupráci s Odborem pro personalistiku je naším cílem napomáhat vedoucím na všech organizačních úrovních k úspěšnému budování a vedení svých týmů. Připravujeme a zprostředkováváme potřebné nástroje a informace pro práci s lidmi v týmech, pracujeme na jejich účelném začlenění do standardního vzdělávání (např. kurzy Střediskového minima) a metodických publikací (např. Vůdcovský handbook).

Máme na starosti agendu týkající se uvítacích a děkovných mailů a pohlednic rozesílaných činovníkům. Sledujeme legislativní změny v oblasti pracovního volna s náhradou mzdy. Pracujeme na rozšíření možností cíleného mentoringu, koučingu a supervize. Nabízíme personalistické semináře na klíč zaměřené na dlouhodobě úspěšnou práci s lidmi. Poskytujeme konzultace v uvedených oblastech.

Kontaktovat nás můžete na adrese lide@skaut.cz .

Dotazy k Hodnocení kvality zasílejte na kvalita@skaut.cz .

Jana Jirasová - Prcek

Jana Jirasová - Prcek

zpravodajka pro dospělé

Petra Bašová - Fidla

Petra Bašová - Fidla

koordinátorka personalistických projektů

petra.basova@skaut.cz

Fidla má na starost personalistické projekty. Zabývá se především přípravou informačních či metodických materiálů a článků týkajících se dospělých v Junáku (např. refundace volna na tábory, dospělí nováčci, dobrovolnická dohoda, možnosti seberealizace dospělých v organizaci aj.). Podílí se na organizaci či programu některých celostátních setkání a vzdělávacích akcí.

Kromě práce na ústředí je členkou správní rady Skautské nadace Jaroslava Foglara a pořádá tábory skautských rodin.

Jaroslav Petřík - Australan

Jaroslav Petřík - Australan

koordinátor výchovných zpravodajů

jaroslav.petrik@skaut.cz, 605 551 815 (STS)

Australan se stará o výchovné zpravodaje, chystá metodiky, doplňuje křižovatku a také komunikuje a sdílí problémy se všemi výchovnými, např. pomocí celostátního setkání. 

Má také na starosti nástroje sebehodnocení - Hodnocení kvality a Semafor. Rozvíjí je a šíří povědomí o nich v organizaci.

Mimo práci na ústředí vede středisko a smečku vlčat v Mnichovicích.

Kateřina Slavíková - Kačka

Kateřina Slavíková - Kačka

koordinátorka personalistických projektů

katerina.slavikova@skaut.cz

Kačka se nově stará o ty, kdo pečují o své lidi v týmech, o zpravodaje pro personalistiku ve střediscích a dalšich OJ. Chystá pro ně podporu, doplňuje křižovatku, komunikuje a sdílí s nimi problémy. Zároveň hledá a přemýšlí o průniku oblasti zájmu s výchovnými zpravodaji a zpravodajkami.

Kromě toho také vede odbor pro personalistiku a snaží se pokrýt poptávku přes vzdělávání na klíč.

Naše projekty

Výchovní zpravodajové

Naším cílem je podpořit kvalitní činnost výchovných zpravodajů a usilujeme o (znovu)zavedení role výchovných zpravodajů všude, kde dosud chybějí. Připravujeme a zprostředkováváme metodiku pro výchovné zpravodaje nebo činovníky, jejichž role zahrnuje prvky práce výchovného zpravodaje. Organizujeme platformy pro výměnu zkušeností a konzultace – skupina výchovných zpravodajů na Facebooku, newsletter, celostátní setkání výchovných zpravodajů apod.

Hodnocení kvality

Rozvíjíme nástroj Hodnocení kvality a navazující zdroje pro naše jednotky, tak abychom jim umožnili systematickou a kvalitní zpětnou vazbu činnosti. Prostřednictvím vzdělávacích a celostátních akcí i metodických materiálů předáváme dobrou praxi ve využívání hodnocení kvality pro další plánování činnosti a rozvoje jednotek a jejích členů. Dotazy k této oblasti můžete směřovat na kvalita@skaut.cz .