Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 20. 2. 2024

Program

Programové oddělení spravuje veškeré výchovné nástroje a projekty napříč věkovými kategoriemi. Na starosti tedy má např. stezky, odborky, podporu rádců, celostátní akce z oblasti programu (závody, Elixír, Poradní skála, Obrok atd.) a mnohé další. 

Na realizaci i řízení jednotlivých věcí úzce spolupracuje s několika odbory(Odbor vlčat a světlušekSkautskýRoverskýEkologickýOdbor duchovní výchovySkauti na ZemiSkauting pro všechny) nebo redakcemi dětských časopisů. Naším cílem je podporovat kvalitní výchovný program v oddílech z celostátní úrovně. Dejte nám vědět, máte-li námět, co pro vás můžeme udělat.

Kontaktovat nás můžete na adrese program@skaut.cz.

Barbora Tichavová – Rozárka

Barbora Tichavová – Rozárka

zpravodajka pro program

barbora.tichavova@skaut.cz

Rozárka je odpovědná za oblast programu, tj. vytváření a rozvoj programových nástrojů, jejich podporu na celostátní úrovni a celkově za podporu kvality skautské výchovy. Dále do její agendy spadá oblast velkých akcí, projekt Dostupný skauting, Skautský dobrý skutek a agenda klimatické změny ve skautingu. Na starosti má dále operativu jednání VRJ a setkání VRJ se zástupci krajů.

Rozárka je členkou střediska Zlatá Růže Jindřichův Hradec, kde dříve vedla oddíly a posléze samotné středisko. Aktivně se věnovala několika skautským kurzům, zejména Gemini, Roverské lesní škole a ILŠ Ejhle. Svoji práci vykonává jako zaměstnanec Kanceláře ústředí.

Pavla Sýkorová – Gymi

Pavla Sýkorová – Gymi

koordinátorka programových projektů

program@skaut.cz

Gymi je vedoucí programového týmu. Spolupracuje se Skautským odborem a Odborem vlčat a světlušek. Pomáhá s revizemi výchovných nástrojů – nyní hlavně s revizí roverského programu a revizí programu benjamínků.

Gymi pochází z koedukovaného skautského oddílu v pražských Stodůlkách, který šest let vedla. Podílela se na vůdcovských a čekatelských kurzech, kde se zabývala vším okolo dětí v oddílech, metodiky a programu.

Markéta Musilová – Blecha

Markéta Musilová – Blecha

koordinátorka programových projektů

marketa.musilova@skaut.cz

Blecha podporuje činnost týmu Závodu vlčat a světlušek a tematických odborů (tj. Ekologického odboru, Skautingu pro všechny, Odboru duchovní výchovySkautů na Zemi) a Roverského odboru. Koordinuje revizi roverského programu. Dbá o komunikaci výstupů programového oddělení a jejich propagaci.

Původem je ze skautského střediska Willi Líbeznice, ke kterému se příležitostně vrací. Momentálně se dobrovolnicky věnuje VLK Rovel+ a odboru Skauti na Zemi. Má ráda maková pole a rytmy swingu či bluesu, ve kterých tančí.

Eliška Omelková – Ywen

Eliška Omelková – Ywen

koordinátorka programových projektů

eliska.omelkova@skaut.cz

Ywen má na starosti koordinaci podpory družinového systému včetně podpory výchovných nástrojů pro skauty a skautky a taky koordinaci skautské Hru Družin  . Podporuje ústřední tým Svojsíkova závodu. U výchovné kategorie vlčata a světlušky se podílí na podpoře vlčků/světýlek a stezek. Spolupracuje na celkové revizi roverského porgramu, především ale koordinuje tvorbu Roverského kompasu. Má na starosti webovou databázi aktivit Chystám program .

Je z Brna, kde je vedoucí střediska A je to! Při tom se snaží podporovat novou vedoucí oddílu ve svém domovském oddíle Červánek. Mimo oddíl se podílí na skautském vzdělávání vůdců a vůdkyň na kurzech Gemini, Fortis a Rovel+.

Anežka Bednářová

Anežka Bednářová

koordinátorka programových projektů

anezka.bednarova@skaut.cz

Anežka spolupracuje na celkové revizi roverského programu, konkrétně má na starosti tvorbu roverského webu a zavedení nového roverského programu do hnutí. Koordinuje workshopy k družinovému systému a zabývá se podporou výchovné stránky táborů.

Pochází z Domažlic, kde ve středisku Jiřinky Paroubkové vede oddíl Ještěrky a začínající společenství mladších roverů. Jako studující produkční se věnuje divadlu a různorodým formám preformativního umění.