( Aktuální )
Zveřejněno 1. 9. 2023
Jana Harušťáková (Žíža)
KÚJ – koordinátorka integračních aktivit
jana.harustakova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Jana Jirasová (Prcek)

Členové Odboru pro bezpečný skauting

Jana Jirasová - Prcek

Jana Jirasová - Prcek

zpravodajka VRJ pro dospělé a bezpečný skauting

Jana Harušťáková - Žíža

Jana Harušťáková - Žíža

koordinátorka odboru

jana.harustakova@skaut.cz, +420 731 622 849 (STS)

Jsem z Litomyšle, kde jsem dlouho skautovala v oddílu Devítky a dodnes se k nim ráda hlásím. Na ústředí Junáka jsem se nejdřív věnovala integraci ukrajinských uprchlických dětí, poté podpoře dětí z rodin s finančními obtížemi skrze program Dostupný skauting a nedávno jsem přibrala kus agendy bezpečného skautingu. Jsem jednou z operátorek Skautské krizové linky. Ráda se toulám po světě, zpívám, hraju na rozličné hudební nástroje a vychutnávám si dobrou kávu.

Petra Bašová - Fidla

Petra Bašová - Fidla

členka odboru

Pocházím z Písku, ale už od dob vysokoškolského studia žiju v Praze. Byla jsem členkou (a někdy i vedoucí) oddílu skautek, roverského kmene, roverského odboru, Náčelnictva, týmu RK Svatoplukovy pruty a ILŠ Ejhle nebo zkušební komise OČK Myšlenkové základy a historie skautingu. Pořádám setkání a tábory skautských rodin. Od září 2021 pracuji v kanceláři Ústředí Junáka. Koordinuji Persoodbor.
Jana Hrnčířová

Jana Hrnčířová

členka odboru

Pocházím z Prahy, mám dva malé raubíře. Působím ve vodáckém oddíle jako podpora zázemí. V pracovní skupině/odboru pro bezpečný skauting jsem cca od roku 2018 kvůli zájmu o rozvíjení bezpečného a respektujícího prostředí v oddílech.
Kristýna Koutenská - Vilík

Kristýna Koutenská - Vilík

členka odboru

Jsem z Nového Města na Moravě. Skautovala jsem v Praze od malé světlušky, větší skautky, přes vedoucí oddílu až zástupcování vedoucí střediska Šipka. Byla jsem instruktorkou na VLK Ursus. Tématu psychického bezpečí se věnuji od roku 2014, kdy vznikla první pracovní skupina výkonné rady k tématu. V Novém Městě na Moravě jsem se ocitla po boku svého manžela Pudila z náčelnictva. Vedla jsem zde roj světlušek a nyní vedu středisko. Jsem dětská lékařka a mám tři děti.

Jaroslav Petřík - Australan

Jaroslav Petřík - Australan

člen odboru

Skautsky vyrostl v Bludově, kde v letech 2001-2007 vedl chlapecký oddíl. V roce 2017 spoluzaložil skautský oddíl v Mnichovicích. Z toho po několika letech vyrostlo středisko, které vede. Od roku 2002 je instruktorem Jesenické lesní školy, kde každý rok dělá něco trochu jiného -- v poslední době třeba vede ranní běhy a noční astronomická pozorování. Profesně má zkušenosti s projektovým řízením v akademické sféře, v humanitární pomoci a rozvojové spolupráci. Od roku 2020 působí jako koordinátor výchovných zpravodajů v Kanceláři ústředí Junáka. V odboru Bezpečný skauting hledá možnosti posilování fyzické i psychické odolnosti ve skautské činnosti.

Kristýna Menclová - Tynus

členka odboru

Kristýna Baumová

členka odboru

Jiří Kubala

člen odboru

Barbora Trojak

členka odboru

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.