Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 3. 7. 2024
Martina Hanyková
KÚJ – program tým, stezky, odborky, kompetence
martina.adamcova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Barbora Tichavová (Rozárka)

Jak vypadá stránka stezky

  1. Oblast stezky. Zde najdeš, do jaké oblasti stezky úkoly patří. Pomůže ti i barva stránky – každá oblast má svou barvu.
  2. Podoblast stezky. Nadpis říká, do jaké podoblasti následující úkoly patří. Pod nadpisem najdeš krátký text, který klukům a holkám říká, co vše je do dané podoblasti zahrnuto.
  3. Úkol. Takto vypadají úkoly v 1. stupni – mají vždy číslo úkolu, název, zadání a záznam plnění – řádky na doplnění, políčka na zaškrtnutí a otázky. 
  4. Podpisy. Místo na podpis hodnotitelů úkolu. 

Ve stezce najdete také vodácké doplňky – úkoly povinné pro vodní skauty a skautky. Jsou označené kotvičkou. Více o nich najdete v O vodáckých doplňcích skautské stezky. Pokud zařazujete jejich plnění, nezapomeňte si o nich přečíst.

Kromě základních úkolů je důležitou součástí stezky oddílové rozšíření – úkoly, které si do stezky oddíl může doplnit na základě svých specifik, zaměření apod. Pokud se pro ně oddíl rozhodne, stávají se povinnou součástí 1. stupně pro všechny kluky a holky v oddíle. Více o oddílovém rozšíření v prvním stupni stezky najdeš v Stezka pro pokročilé Pro splnění Cesty Země je potřeba splnit polovinu základních úkolů z 1. stupně a případně polovinu oddílového rozšíření, pro splnění Cesty Vody zbylou druhou polovinu úkolů.

S přehledem o plnění stezky pomáhá skautům a skautkám mapa plnění (na konci stezky). Do té si za splněný úkol nalepí samolepku.

Nálepku s číslem si nalepí do zeleného políčka za splněný úkol ze základních úkolů. 

Pokud máte oddílové rozšíření, nalepí si nálepku s písmenkem do modrého políčka. 

Aby bylo jasné, kolik úkolů je potřeba splnit pro Cestu Země a kolik pro Cestu Vody, je možné si nepoužitá políčka přeškrtat.