( Aktuální )
Zveřejněno 19. 4. 2024
Martina Hanyková
KÚJ – program tým, stezky, odborky, kompetence
martina.adamcova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Barbora Tichavová (Rozárka)

Jak vypadá stránka stezky

  1. Oblast stezky. Zde najdeš, do jaké oblasti stezky úkoly patří. Pomůže ti i barva stránky – každá oblast má svou barvu.
  2. Podoblast stezky. Nadpis říká, do jaké podoblasti následující úkoly patří. Pod nadpisem najdeš krátký text, který klukům a holkám říká, co vše je do dané podoblasti zahrnuto.
  3. Úkol. Takto vypadají úkoly v 1. stupni – mají vždy číslo úkolu, název, zadání a záznam plnění – řádky na doplnění, políčka na zaškrtnutí a otázky. 
  4. Podpisy. Místo na podpis hodnotitelů úkolu. 

Ve stezce najdete také vodácké doplňky – úkoly povinné pro vodní skauty a skautky. Jsou označené kotvičkou. Více o nich najdete v O vodáckých doplňcích skautské stezky. Pokud zařazujete jejich plnění, nezapomeňte si o nich přečíst.

Kromě základních úkolů je důležitou součástí stezky oddílové rozšíření – úkoly, které si do stezky oddíl může doplnit na základě svých specifik, zaměření apod. Pokud se pro ně oddíl rozhodne, stávají se povinnou součástí 1. stupně pro všechny kluky a holky v oddíle. Více o oddílovém rozšíření v prvním stupni stezky najdeš v Stezka pro pokročilé Pro splnění Cesty Země je potřeba splnit polovinu základních úkolů z 1. stupně a případně polovinu oddílového rozšíření, pro splnění Cesty Vody zbylou druhou polovinu úkolů.

S přehledem o plnění stezky pomáhá skautům a skautkám mapa plnění (na konci stezky). Do té si za splněný úkol nalepí samolepku.

Nálepku s číslem si nalepí do zeleného políčka za splněný úkol ze základních úkolů. 

Pokud máte oddílové rozšíření, nalepí si nálepku s písmenkem do modrého políčka. 

Aby bylo jasné, kolik úkolů je potřeba splnit pro Cestu Země a kolik pro Cestu Vody, je možné si nepoužitá políčka přeškrtat. 

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.