Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 23. 4. 2024
Lenka Šablová
KÚJ – asistentka starosty, VRJ a Náčelnictva
lenka.sablova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Lenka Šablová

Více o Véně, Vokinovi, Jóže a Bilbovi

 
Vendula Bušková - Véňa

Vendula Bušková - Véňa

náčelní

vendula.buskova@skaut.cz

Domovské středisko: Junák – český skaut, středisko Prosek Praha.

Profese: Právnička na odboru životního prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.

Studia: Právnická fakulta UK (2019), FHS UK - Občanský sektor (2004).

Současné skautské aktivity mimo NJ: Rodinné tábory Kokos. Do roku 2020 šéfová Mikulášského víkendu. Aktuálně skautská matka benjamínka a vlčete.

Čím se zabývá v NJ: Spolupodílení se na vedení Náčelnictva (plán činnosti NJ), spolupráce se starostou a Výkonnou radou, legislativní skupina.

Co o sobě prozradila: Začala jsem skautovat v Praze na Proseku v roce 1990. Aktivní jsem potom byla ve vedení střediska, v okresní radě, v týmu VLK Oikos a na Mikulášském víkendu (hlavně na Mixemu). Od roku 2011 jsem členkou Náčelnictva. Na skautingu mě dostává akčnost mladých vedoucích.

Jsem týmová hráčka, baví mě dělat věci ve spolupráci s někým, kdo mě inspiruje a podporuje. V osobním životě mi dělají radost rodinná setkání, kdy se sejdou všichni kolem jednoho stolu. Ráda hraju volejbal, tancuju, poslouchám folk a nedávno jsem začala tvořit z pedigu.

 

Ondřej Vokál - Vokin

Ondřej Vokál - Vokin

náčelník

vokin@skaut.cz

Domovské středisko: Junák – český skaut, 1. středisko Kolín

Vzdělání a profese: Advokát.

Současné skautské aktivity mimo NJ: Působím jako externí instruktor na svém domovském kurzu - VLK Quo vadis, občas i na dalších čekatelských, vůdcovských kurzech si kurzech střediskového minima. Podílím se na činnosti Skautského institutu v Kolíně a snažím se občas pomoct svému středisku, které jsem v roce 2018 předal novému vedení.

Čím se zabývá v NJ: Budu se snažit být co nejlepší náčelník a přispět k tomu, aby Náčelnictvo fungovalo, jak má. Od roku 2017 se věnuji revizi idey vlčat, světlušek a žabiček a budu v tom pokračovat, dokud organizace nedostane příležitost se k našemu návrhu vyjádřit. 

O sobě prozradil: Mám rád život a lidi. Neustále něco dělám, vymýšlím, plánuju... Moje přítelkyně mi říká, že mě to přivede do hrobu :-) Trápí mě spousta věcí v naší společnosti a to trápení mě nutí se snažit s tím něco dělat.

Johana Volavková - Jóža

Johana Volavková - Jóža

místonáčelní

joza@skaut.cz

Domovské středisko: Junák - český skaut, 27. středisko Oheň Horní Počernice

Profese: Učitelka na 1. stupni, momentálně na rodičovské dovolené

Studia: Speciální pedagogika na MU v Brně

Skautské aktivity mimo NJ: Příprava čekatelského kurzu na Praze 9, výchovná zpravodajka střediska Oheň Horní Počernice.

Čím se zabývám v NJ: Věnuji se zejména oblasti programu.

Co o sobě prozradila: Po studiích jsem předala vedení oddílu skautek a vyrazila na půlroční zkušenou do Anglie, kde jsem pracovala jako asistentka ve speciální škole. Po návratu jsem začala učit děti na 1. stupni menší alternativní ZŠ v Praze a nyní jsem již třetím rokem na rodičovské dovolené s dvěma dětmi. Ráda čtu, piju dobrou kávu a cestuji.

Ladislav Pelcl - Bilbo

Ladislav Pelcl - Bilbo

místonáčelník

ladislav.pelcl@skaut.cz

Domovské středisko: 115.56 středisko Hiawatha Praha

Profese: konzultant IS/​ICT (IoT, smart meetering)

Skautské aktivity mimo NJ: Do roku 2018/​2019 jsem byl vedoucím střediska a organizátorem celostátní akce Válka o Cintru Podílel jsem se na přípravě kvalifikace Střediskové minimum .

Čím se zabývá v NJ: V současném období se jako místonáčelník starám o pracovní skupiny; těším se, že se v Náčelnictvu budeme zabývat mimo jiné udržitelným růstem (viz náš volební program ). V minulém období jsem pracoval v pracovní skupině pro dospělé a pracovní skupině pro volbu starosty.

O sobě: Jsem skautem od roku 1990, vedl jsem v součtu 11 let středisko. Několik let jsem vedl okres Praha 5, okresní vůdcovský kurs, dělal šéfinstruktora Castoru a pak Polluxu na Gemini . Od roku 2008 do roku 2014 jsem byl místopředsedou rady Pražského kraje .

Od roku 2009 do roku 2014 jsem byl zaměstnán jako člen VRJ – organizační zpravodaj, se zaměřením na oblast organizace, personalistiky a IS/​ICT, spolupodílel jsem se na přípravě aktuálních Stanov. Od roku 2014 jsem členem Náčelnictva, v roce 2020 jsem kandidoval na místonáčelníka.

Žiji v Praze, užívám si roli skautského rodiče a rád cestuji po zapadlejších částech světa.