( Aktuální )
Zveřejněno 3. 10. 2023
Jan Mesl (Mýval)
KUJ – manažer pro oblast nemovitostí
jan.mesl@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Jan Mesl (Mýval)

Jak získat list vlastnictví z katastru?

Na listy lze nahlížet vzdáleně www.cuzk.cz  – Nahlížení do katastru nemovitostí. Aplikace umožňuje získávat vybrané údaje o parcelách, stavbách, bytech a právech stavby evidovaných v katastru nemovitostí. Nahlížení do KN nevyžaduje žádnou registraci a je bezplatné. Výpis z katastru nemovitostí si můžete přímo v aplikaci zaplatit.

Postup, jak najít vaši nemovitost:  nahlížení do katastru nemovitostí -> vyhledání parcely/​vyhledání stavby -> zadat katastrální území/ obec a číslo LV 

Na listy vlastnictví se zapisují i omezení vlastnického práva. Je tedy dobré si zkontrolovat a vytisknout list vlastnictví i u nemovitostí, které máme v nájmu. Vlastník totiž nemá povinnost informovat např. o zástavě svého majetku.

Pro získání listu vlastnictví je potřeba přihlásit se přes dálkový přístup, buď jako neregistrovaný uživatel (NIA), nebo jako právnická osoba (PO). Po přihlášení je třeba vybrat akci, vyplnit datum, ke kterému je třeba list vlastnictví a následně za něj zaplatit. Po provedení platby je list možné okamžitě stáhnout, odkaz je dostupný 5 dní.

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.