( Aktuální )
Zveřejněno 8. 6. 2021
Markéta Musilová (Blecha)
KÚJ – koordinátorka programových projektů
marketa.musilova@skaut.cz

Členové a členky ekologického odboru

Anna Šlechtová (Pírko)

šéfka odboru

Můj zájem o přírodu (vystudovala jsem botaniku) stále kloubím se zájmem o vzdělávání (mám i učitelskou aprobaci), aktuálně nejvíce v rámci Patronátů , které pomáhají oddíly zapojit do aktivní péče o kousek přírody ve svém okolí. Na práci v ekoodboru mě baví různorodost profesí i pohledů.

Alex Bernardová (Šuměnka)

Vystudovaná ekoložka se zvláštním zájmem pro polární oblasti a hrabání se v blátě.

Marek Hučín (Párek)

Profesí učitel, duší skaut. Ve volném čase se věnuje focení a turistice.

Eva Chvojková (Sojka)

Pořád nemám čas. V civilu řídím Středisko ekologické výchovy Ametyst v Plzni. Mám asi šéfovský syndrom… …a pořád nemám čas…

Petr Klápště (Hříbek)

V EKOodboru mám na starost metodiku, Orbis Kaktus a tak povšechně organizování ledasčeho. Odborně se zabývám územním plánováním a komunitními projekty, neodborně třeba focením nebo počítačovou grafikou.

Víťa Růžička

V EKOodboru jsem od jeho dávnověkých počátků. Mým hlavním zájmem je ekologie jako přírodní věda, pobyt v přírodě, různé exkurze a výpravy do přírody, krajina, ale také molekulární a evoluční biologie, filozofie, vztah člověka a přírody a zahradnictví.

Eliška Trnková (Upírek)

Lesačka se zálibou v organizaci velkých akcí. Prakticky zkouší rady, jak žít s menším negativním vlivem na životní prostředí a zkouší to aplikovat i na akce.

Tomáš Vítek (Datel)

Tomáš Vítek (Datel)

V rámci Ekologického odboru i svého studia se zabývám především ochranou přírody a krajiny, ve skautingu pak navíc ještě vzděláváním vedoucích, ale i lektorů v oblasti souhrnně zvané příroda & ekologie. Mojí specialitkou je legislativa životního prostředí.

Ana Vítová (Aňa)

Ana Vítová (Aňa)

Kartografka, která si nyní čas plánuje dle dětských přání i stesků na rodičovské "dovolené." Oddech hledá při večeřích EkoOdboru, rámusu šicího stroje a přemýšlením o tématech environmentálních programů.

Vojtěch Zeisek (Jezevec)

Vojtěch Zeisek (Jezevec)

Profesně jsem biolog, botanik, poslední dobou se zabývám hlavně počítačovým zpracováním rozsáhlých genetických dat. Pracuji v Botanickém ústavu Akademie věd a na Katedře botaniky Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. V EkoOdboru jsem se za ta dlouhá léta věnoval už ledasčemu.

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.