Toto je pouze náhled.
( Neaktuální )
Platné 31. 8. 2020 – 1. 11. 2023, Účinné od 1. 9. 2020

Přihláška dospělého člena

POZOR: Toto je stará, neaktuální verze
Kompletní přihláška dospělého člena, která kromě poučení o zpracování osobních údajů a dalších informací, obsahuje i formulář pro vyplnění základních údajů o člence či členovi.

Elektronická přihláška člena ve skautISu

Pokud chcete využít zcela elektronickou přihlášku pro nové členky a členy Junáka - českého skauta, můžete využít e-přihlášky ve skautISu . Můžete tak sobě i budoucím dospělým členům organizace zjednodušit vyplňování přihlášky a všech osobních údajů i následnou správu údajů, které budou okamžitě uloženy do skautISu.

Jestliže vám (i budoucímu členovi) více vyhovuje papírová přihláška, použijte níže uvedené papírové přihlášky.

Papírová přihláška dospělého člena k tisku

Základní verze přihlášky připravená přímo k tisku a ručnímu vyplnění na papíře.  Doporučujeme tisk na formát A4 (ideálně oboustranně). První dvě strany tvoří povinná přihláška s poučením a podpisy (tu je nutné od členů vybírat), poslední strana jsou informace o skautingu (slouží především členovi). Nezapomeňte na přihlášku vypnit oficiální údaje o středisku (lze např. otisknout střediskové razítko).

Papírová přihláška dospělého člena k elektronickému předvyplnění

Níže uvedená verze přihlášky je připravena k elektronickému vyplnění v počítači a následně k tisku a podepsání. Doporučujeme do této PDF verze vypsat v počítači kompletní název, IČO a sídlo střediska (lze např. v bezplatném Adobe Reader) a teprve následně distribuovat mezi budoucí dospělé členy. Ti mohou údaje do přihlášky vyplnit a poté snadno tisknout na formát A4(ideálně oboustranně) a podepsat. První dvě strany tvoří povinná přihláška s poučením a podpisy (tu je nutné od členů vybírat), poslední strana jsou informace o skautingu (slouží především členovi).

Text poučení k přihlášce dospělého člena

V případě, že si chcete v rámci střediska udělat vlastní grafickou podobu přihlášky (nechcete použít kompletně připravené výše uvedené přihlášky), je nutné k tomu využít přesný a nijak nezměněný text níže uvedeného poučení k přihlášce mladšího člena (v této podobě je povinný a je v souladu s GDPR).

V případě, že si podle tohoto textu vytváříte vlastní grafickou podobu přihlášky, pamatujte, že součástí přihlášky musí být vždy:

  1. identifikace člena (jméno, příjmení a datum narození),
  2. v tomto souboru uvedené poučení k přihlášce včetně části na zaškrtnutí souhlasů a podpisy,
  3. evidenční list údajů, do kterého se vyplňují konkrétní údaje člena (ten samostatně netvoří celou přihlášku).

Do žlutě vyznačeného místa nezapomeňte uvést úplný název vašeho střediska a jeho IČO.

Pozor na volitelné souhlasy a nutnost podpisu přihlášky: Na konci poučení k přihlášce jsou 4 možnosti vyznačení volitelných souhlasů. Pro snadné a pohodlné fungování v oddíle se hodí, pokud člen dá souhlas se všemi částmi. Při přebírání přihlášky prosím kontrolujte, jestli jsou souhlasy zaškrnuty (případně se slušně zeptejte, zda nedošlo k přehlédnutí) a že je přihláška řádně podepsána! Pokud nějaký souhlas nedají, je nutné tuto skutečnost vyznačit k dané osobě do skautISu a hlavně se pak podle toho chovat (např. nezveřejňovat fotky na Facebooku a dalších sociálních sítích, pokud k tomu není vyznačen souhlas).

Doplnění přihlášky evidenčním listem

V případě potřeby je možné tuto přihlášku ještě doplnit dalším vlastním rozšiřujícím formulářem (případně i on-line verzí), kde oddíl či středisko sesbírá od člena další potřebné osobní údaje (až v rozsahu zpracováváných údajů dle poučení) pro zajištění oddílové činnosti. Základní podoba takového evidenčního listu je předpřipravena a můžete si ji také stáhnout.