( Aktuální )
Zveřejněno 13. 7. 2022
Šárka Pavlásková
KÚJ – koordinátorka projektů zakládání nových oddílů
sarka.pavlaskova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Ondřej Peřina (Jerry)

Projektové šablony Zakládáme nový oddíl

Pomůcka pro zakladatele nových oddílů a jejich střediskové rady. Má ucelit informace o oddíle předtím, než středisková rada formálně nový oddíl založí. Šablona se skládá ze dvou částí – MÁME NÁPAD a ZAČÍNÁME FUNGOVAT.

Šablony jsou volitelnými dokumenty a nový oddíl můžeš zalotiž i bez nich. Ovšem jedná se o pomůcku, která bude pomáhat těm, kteří si nejsou jisti, kde začít, jak to celé uchopit a záměr založit nový oddíl snadno představit ostatním na střediskové radě.

Níže naleznete PDF formuláře, které jsme předvyplnili příklady s ukázkou fiktivně zakládaného nového oddílu. Texty můžete snadno přepsat a nahradit vlastním textem o vašem chystaném oddílu (lze uložit i s vlastním textem a celý používat elektronicky). Stejně tak můžete předvyplněné texty zcela smazat a získat prázdný formulář (pokud byste ho chtěli vytisknout a vyplňovat papírově).

Formuláře k vyplnění

Pomůže urovnat informace pro střediskovou radu - co chceš udělat, proč to chceš udělat, jak chceš, aby to vypadalo, a kdo to bude dělat. Body by je měli informovat o podobě oddílu a úmyslu. Je to pouze první část informací ve fázi, kdy je vše teoretické.

PDF formulář k vyplnění: I. část - MÁME NÁPAD

Jsou body, které budou chtít více času a větší přípravu. Stále jsou to ale informace, které budou střediskovou radu zajímat, před schválením nového oddílu.

PDF formulář k vyplnění: II. část - ZAČÍNÁME FUNGOVAT

Pokud vám nevyhovuje práce se souborem PDF, obě šablony jsou také dostupné jako online dokument. Stačí si soubor níže zkopírovat na svůj disk a můžeš se pustit do psaní.

Online Google dokument: Zakládáme nový oddíl - I. a II. část

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.