( Aktuální )
Zveřejněno 26. 4. 2022

Metodika k vyznamenáním

Vyznamenání jsou jedním z mnoha způsobů, jak poděkovat spolupracovníkům na středisku, vedoucím oddílů nebo třeba starostce obce, která skautům vychází dlouhodobě vstříc. Určitě to není způsob jediný - před tím, než se vrhnete do vyplňování návrhu na vyznamenání, je dobré popřemýšlet, zda je právě vyznamenání “to pravé ořechové”.

Právě vy – navrhovatelé – znáte člověka, kterého chcete ocenit nejlépe - někoho možná mnohem více potěší třeba doma upečený jahodový dort, skautský hrnek nebo jiná drobnost z JUNu, poukaz do knihkupectví či lístky do divadla, nebo třeba společné grilování či výlet s překvapením.

Ať se jedná o “medaili”, dort nebo třeba knížku, důležitou součástí ocenění je i samotný akt či rituál předání - tedy vybrat správnou příležitost nebo třeba zajistit přítomnost těch správných lidí. Zkuste na to myslet, pro někoho může být právě toto důležitější, než medaile sama o sobě.

 

Máte jasno, že právě vyznamenání je ta správná odměna? Tak jdeme na to.

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.