( Aktuální )
Zveřejněno 26. 1. 2024
Markéta Byrtusová
KÚJ – koordinátorka mezinárodní spolupráce
international@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Vojtěch Olbrecht (Fišer)

Příprava na skautskou cestu do zahraničí

Řídit se heslem “Buď připraven/a.” se vyplácí. O skautské výpravě do zahraničí to platí dvojnásob. Čti, jak se na ni připravit.

Jak si vybrat?

Chceš-li za skautingem do zahraničí, odpověz si nejdřív na pár základních otázek. Láká tě vyrazit sólo, ve dvojici nebo s kmenem či oddílem? O jaký zážitek stojíš, co od něj čekáš a co obnáší? Informace o mezinárodních skautských možnostech v zahraničí najdeš tady. Hledat podle místa a druhu zážitku můžeš v Azimuthu nebo na Mapě možností .

Pomůžeme ti, stačí se ozvat

Ať už chceš zažít jakékoliv mezinárodní skautské dobrodružství v zahraničí, ozvi se nám na international@skaut.cz nebo Facebook Mezinárodní skauting . Nezapomeň uvést své jméno, věk a středisko. Zhruba do tří pracovních dnů ti odpoví někdo z týmu Zahraničního odboru. Snažíme se pomoci všem, kteří chtějí jakoukoliv cestou zažít mezinárodní skauting. Čím dříve od tebe uslyšíme, tím lépe ti budeme umět poradit. Ideální doba pro začátek plánování letního skautského zážitku v zahraničí je podzim předchozího roku.

Pomocník na cestu

Skautky a skauti, které v zahraničí potkáš, budou určitě zvědaví na český skauting a kulturu. Představit ti je pomůže česko-anglický Reprezentační balíček. Doporučujeme do něj nakouknout už před cestou, poradí ti například i co si vzít s sebou.

Sdílej svůj zážitek, pomůže ostatním

Nezapomeň svůj skautský pobyt v zahraničí zaznamenat. Udělej třeba pár pěkných skautských fotek, dej dohromady zápisky nebo natoč video. Až budeš zpátky doma, bude z nich cenná vzpomínka i zdroj informací pro ostatní. Zamysli se také, co ti nová zkušenost přinesla, co bylo nejlepší a co bys příště udělal/​a jinak. Pošli nám shrnutí svého zážitku v jakékoliv formě na international@skaut.cz nebo na náš Facebook . My ho pak zveřejníme skautskými kanály, aby pomohl všem, kteří se za skautingem do zahraničí teprve chystají.

Zahraniční odbor

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.