Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 8. 6. 2021
Markéta Musilová (Blecha)
KÚJ – koordinátorka programových projektů
marketa.musilova@skaut.cz

Členové a členky ekologického odboru

Anna Šlechtová (Pírko)

šéfka odboru

Můj zájem o přírodu (vystudovala jsem botaniku) stále kloubím se zájmem o vzdělávání (mám i učitelskou aprobaci), aktuálně nejvíce v rámci Patronátů , které pomáhají oddíly zapojit do aktivní péče o kousek přírody ve svém okolí. Na práci v ekoodboru mě baví různorodost profesí i pohledů.

Alex Bernardová (Šuměnka)

Vystudovaná ekoložka se zvláštním zájmem pro polární oblasti a hrabání se v blátě.

Marek Hučín (Párek)

Profesí učitel, duší skaut. Ve volném čase se věnuje focení a turistice.

Eva Chvojková (Sojka)

Pořád nemám čas. V civilu řídím Středisko ekologické výchovy Ametyst v Plzni. Mám asi šéfovský syndrom… …a pořád nemám čas…

Petr Klápště (Hříbek)

V EKOodboru mám na starost metodiku, Orbis Kaktus a tak povšechně organizování ledasčeho. Odborně se zabývám územním plánováním a komunitními projekty, neodborně třeba focením nebo počítačovou grafikou.

Víťa Růžička

V EKOodboru jsem od jeho dávnověkých počátků. Mým hlavním zájmem je ekologie jako přírodní věda, pobyt v přírodě, různé exkurze a výpravy do přírody, krajina, ale také molekulární a evoluční biologie, filozofie, vztah člověka a přírody a zahradnictví.

Eliška Trnková (Upírek)

Lesačka se zálibou v organizaci velkých akcí. Prakticky zkouší rady, jak žít s menším negativním vlivem na životní prostředí a zkouší to aplikovat i na akce.

Tomáš Vítek (Datel)

Tomáš Vítek (Datel)

V rámci Ekologického odboru i svého studia se zabývám především ochranou přírody a krajiny, ve skautingu pak navíc ještě vzděláváním vedoucích, ale i lektorů v oblasti souhrnně zvané příroda & ekologie. Mojí specialitkou je legislativa životního prostředí.

Ana Vítová (Aňa)

Ana Vítová (Aňa)

Kartografka, která si nyní čas plánuje dle dětských přání i stesků na rodičovské "dovolené." Oddech hledá při večeřích EkoOdboru, rámusu šicího stroje a přemýšlením o tématech environmentálních programů.

Vojtěch Zeisek (Jezevec)

Vojtěch Zeisek (Jezevec)

Profesně jsem biolog, botanik, poslední dobou se zabývám hlavně počítačovým zpracováním rozsáhlých genetických dat. Pracuji v Botanickém ústavu Akademie věd a na Katedře botaniky Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. V EkoOdboru jsem se za ta dlouhá léta věnoval už ledasčemu.