( Aktuální )
Zveřejněno 18. 4. 2024
Kateřina Slavíková
KÚJ – koordinátorka personalistických projektů
katerina.slavikova@skaut.cz

Členové Persoodboru

Kačka Slavíková

Kačka Slavíková

Pocházím z Olomouce a přes Prahu mě vítr zavál až do Plzně. Momentálně hodně času trávím se svými dvěma malými dětmi a zároveň částečně pracuji na Ústředí v personalistických tématech. Od června 2023 koordinuji Persoodbor.

Skautsky působím jako instruktorka na VLK Falconeri a jako zpravodajka pro vzdělávání v pražském středisku. Lektoruji workshopy k družinovému systému a také všechny workshopy, které nabízíme jako persoodbor. Prošla jsem si rolemi od světlušky přes rádkyni, zástupkyni a vedoucí oddílu až po zástupkyni a výchovnou zpravodajku střediska.

Petra Bašová - Fidla

Petra Bašová - Fidla

Pocházím z Písku, ale už od dob vysokoškolského studia žiju v Praze. V Písku jsem byla členkou a pak vedoucí oddílu skautek a vedla jsem roverský kmen. V pozdních devadesátých a nultých letech jsem byla členkou roverského odboru, Náčelnictva, instruktorkou a vůdkyní RK Svatoplukovy pruty a ILŠ Ejhle nebo členkou zkušební komise OČK Myšlenkové základy a historie skautingu. Pak jsem se věnovala hlavně vlastním dětem. Pořádám setkání a tábory skautských rodin. Od září 2021 pracuji v kanceláři Ústředí Junáka.

Jana Jirasová - Prcek

Jana Jirasová - Prcek

Zpravodajka Výkonné rady pro dospělé a personalistiku.

Pavel Konečný - Flek

Pavel Konečný - Flek

Skautuji od roku 1991. Postupně jsem si prošel mnoha rolemi. Vedl jsem 921. oddíl skautů, 92. středisko Šípů na Zahradním městě, několik čekatelských kurzů, ILŠ a jedno období dokonce působil i v Náčelnictvu. Aktivně se zapojuji v několika odborech Junáka a Radě TDC. Profesně mě život zavál na 3 roky do australského Sydney. Po návratu pak posledních 6 let vedu 7. oddíl benjamínků Hvězdičky v Kunraticích. Na Odboru personalistiky se mi líbí, že nám všem pomáhá dělat lidi v naší organizaci spokojenější, učí nás nebát se i náročnějších rolí a přispívá k uvědomění, že skvělý kolektiv není náhoda.

Vendula Pětníková - Bylinka

Vendula Pětníková - Bylinka

Skautuji od roku 2012, skautským domovem je mi středisko Roudnice nad Labem. Rozhodnutí přidat se do skautů mi usnadnilo vedení tamních benjamínků, kde jsem rozšiřovala své znalosti o skautech, které jsem v mládí získala od svého bratra. Postupně jsem se dostala k vedení oddílu skautek, až jsem skončila ve střediskové radě. Do vzdělávacích akcí jsem se jako lektorka zapojila v roce 2017 v oblasti zážitkové pedagogiky v PŠL a následně přešla do skauta jako lektorka personalistiky, například na kurzech Plšík a Propolis. Skautingu se věnuji nyní i profesionálně, jsem vedoucí Kanceláře ústředí.

V osobním životě jsem vystudovala ekonomiku, které jsem se věnovala 10 let, abych se pak našla v oblasti personalistiky, ve které se pohybuji již třináct let. S manželem jsem se poznala ve skautu, oba máme rádi adrenalinové výzvy a rádi cestujeme, poznáváme nové krajiny a jiné země.

Spolupracovníci odboru

Ladislav Pelcl - Bilbo

Ladislav Pelcl - Bilbo

Místonáčelník.

V rámci odboru jsem nápomocen jako další oči při přípravách perso materiálů, článků a podpůrných nástrojů.

Hana Pechoušková - Karamela

Hana Pechoušková - Karamela

Ráda tvořím různé projekty s partou lidí. Tím vznikl i můj zájem o ně a o to jak s nimi pracovat. Zatím jsem si vedení lidí a personalistiku v praxi mohla vyzkoušet v týmu persoodboru, roverském odboru a zejména jako vedoucí skautského kraje Praha. Studovala jsem ekonomiku, pracovala jako finanční manažerka v Junáku - českém skautu a věnovala se i fundraisingu, který právě finance a lidi spojuje. Aktuálně se věnuji hlavně svým dětem.

Hana Švabíková - Hanča

Hana Švabíková - Hanča

Jsem vedoucí personalistiky v Otevřenu, kde pracujeme na inovacích ve vzdělávání učitelů. Jsem lektorkou komunikace v týmu, zpětné vazby a reflexe. Ve skautu jsem členkou týmu VLK Quo vadis a ILŠ Dobré kafe.

Josef Boubín

Josef Boubín

Se skautingem jsem začal v rodných Úvalech, kde jsem vedl vlčácký oddíl a poté středisko. V Junáku jsem dále působil jako koordinátor personalistických projektů. Nyní jsem člen odboru pro personalistiku, operátor skautské krizové linky, lektor ČLK Hrádek, vzdělávání na klíč a celostátních akcí. Vystudoval jsem neurobiologii, psychologii a nyní absolvuji psychoterapeutický výcvik. Na skývu chleba si vydělávám jako personalista v energetické firmě. Rád čtu, neustále se něco učím, miluju přírodu a sypaný čaj.

Lektoři a lektorky témat skautské personalistiky

Ludmila Hobzová - Lída

Ludmila Hobzová - Lída

Dlouho jsem pracovala v Kanceláři ústředí jakou vedoucí kanceláře. Dříve jsem působila jako vedoucí oddílu a členka střediskové rady v Horních Počernicích. Nyní jsem registrovaná ve středisku Králův Dvůr. Jako instruktorka a lektorka jsem působila zejména na VLK Oikos, ILŠ Collegium a na řadě perso seminářů.

Žiju v malé vesničce s mužem, 3 dětmi a venkovským zvěřincem :)

S čím se na mě můžete obracet: Třeba pokud potřebujete lektora skautské personalistiky či organizace a práva.

Mirek Havránek

Mirek Havránek

Jsem z Brna, kde jsem taky v roce 2011 začal se skautem. Od vlčete jsem došel až k vedení chlapeckého oddílu v Židenicích a založení a vedení roverského kmene Caudata. Na středisku nyní figuruji jako předseda revizní komise. Jsem členem roverského odboru a rád přednáším o roveringu a personalistice.

Mimo skaut vyučuji a dál studuji matematiku a informatiku, jsem motorkář a člen aktivních záloh.

Veronika Brovjáková - Ťuňťa

Veronika Brovjáková - Ťuňťa

Daniel Šobáň

Anežka Havránková

Anežka Havránková

Učím na prvním stupni v ZŠ Navis, a protože mám ráda knížky, starám se tu i o knihovnu. Zajímá mě příroda a historii, ráda vyrazím do hor.
Ve skautu se už několik let pohybuju ve vzdělávání rádců, čekatelů i vedoucích středisek. Skautuji v Horních Počernicích, aktuálně jsem zástupce vedoucího střediska a výchovnou zpravodajkou.

Káťa - Kateřina Šarkovská

Kapuca - Tereza Hotová

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.