Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 18. 4. 2024
Kateřina Slavíková
KÚJ – koordinátorka personalistických projektů
katerina.slavikova@skaut.cz

Členové Persoodboru

Kačka Slavíková

Kačka Slavíková

Pocházím z Olomouce a přes Prahu mě vítr zavál až do Plzně. Momentálně hodně času trávím se svými dvěma malými dětmi a zároveň částečně pracuji na Ústředí v personalistických tématech. Od června 2023 koordinuji Persoodbor.

Skautsky působím jako instruktorka na VLK Falconeri a jako zpravodajka pro vzdělávání v pražském středisku. Lektoruji workshopy k družinovému systému a také všechny workshopy, které nabízíme jako persoodbor. Prošla jsem si rolemi od světlušky přes rádkyni, zástupkyni a vedoucí oddílu až po zástupkyni a výchovnou zpravodajku střediska.

Petra Bašová - Fidla

Petra Bašová - Fidla

Pocházím z Písku, ale už od dob vysokoškolského studia žiju v Praze. V Písku jsem byla členkou a pak vedoucí oddílu skautek a vedla jsem roverský kmen. V pozdních devadesátých a nultých letech jsem byla členkou roverského odboru, Náčelnictva, instruktorkou a vůdkyní RK Svatoplukovy pruty a ILŠ Ejhle nebo členkou zkušební komise OČK Myšlenkové základy a historie skautingu. Pak jsem se věnovala hlavně vlastním dětem. Pořádám setkání a tábory skautských rodin. Od září 2021 pracuji v kanceláři Ústředí Junáka.

Jana Jirasová - Prcek

Jana Jirasová - Prcek

Zpravodajka Výkonné rady pro dospělé a personalistiku.

Pavel Konečný - Flek

Pavel Konečný - Flek

Skautuji od roku 1991. Postupně jsem si prošel mnoha rolemi. Vedl jsem 921. oddíl skautů, 92. středisko Šípů na Zahradním městě, několik čekatelských kurzů, ILŠ a jedno období dokonce působil i v Náčelnictvu. Aktivně se zapojuji v několika odborech Junáka a Radě TDC. Profesně mě život zavál na 3 roky do australského Sydney. Po návratu pak posledních 6 let vedu 7. oddíl benjamínků Hvězdičky v Kunraticích. Na Odboru personalistiky se mi líbí, že nám všem pomáhá dělat lidi v naší organizaci spokojenější, učí nás nebát se i náročnějších rolí a přispívá k uvědomění, že skvělý kolektiv není náhoda.

Vendula Pětníková - Bylinka

Vendula Pětníková - Bylinka

Skautuji od roku 2012, skautským domovem je mi středisko Roudnice nad Labem. Rozhodnutí přidat se do skautů mi usnadnilo vedení tamních benjamínků, kde jsem rozšiřovala své znalosti o skautech, které jsem v mládí získala od svého bratra. Postupně jsem se dostala k vedení oddílu skautek, až jsem skončila ve střediskové radě. Do vzdělávacích akcí jsem se jako lektorka zapojila v roce 2017 v oblasti zážitkové pedagogiky v PŠL a následně přešla do skauta jako lektorka personalistiky, například na kurzech Plšík a Propolis. Skautingu se věnuji nyní i profesionálně, jsem vedoucí Kanceláře ústředí.

V osobním životě jsem vystudovala ekonomiku, které jsem se věnovala 10 let, abych se pak našla v oblasti personalistiky, ve které se pohybuji již třináct let. S manželem jsem se poznala ve skautu, oba máme rádi adrenalinové výzvy a rádi cestujeme, poznáváme nové krajiny a jiné země.

Spolupracovníci odboru

Ladislav Pelcl - Bilbo

Ladislav Pelcl - Bilbo

Místonáčelník.

V rámci odboru jsem nápomocen jako další oči při přípravách perso materiálů, článků a podpůrných nástrojů.

Hana Pechoušková - Karamela

Hana Pechoušková - Karamela

Ráda tvořím různé projekty s partou lidí. Tím vznikl i můj zájem o ně a o to jak s nimi pracovat. Zatím jsem si vedení lidí a personalistiku v praxi mohla vyzkoušet v týmu persoodboru, roverském odboru a zejména jako vedoucí skautského kraje Praha. Studovala jsem ekonomiku, pracovala jako finanční manažerka v Junáku - českém skautu a věnovala se i fundraisingu, který právě finance a lidi spojuje. Aktuálně se věnuji hlavně svým dětem.

Hana Švabíková - Hanča

Hana Švabíková - Hanča

Jsem vedoucí personalistiky v Otevřenu, kde pracujeme na inovacích ve vzdělávání učitelů. Jsem lektorkou komunikace v týmu, zpětné vazby a reflexe. Ve skautu jsem členkou týmu VLK Quo vadis a ILŠ Dobré kafe.

Josef Boubín

Josef Boubín

Se skautingem jsem začal v rodných Úvalech, kde jsem vedl vlčácký oddíl a poté středisko. V Junáku jsem dále působil jako koordinátor personalistických projektů. Nyní jsem člen odboru pro personalistiku, operátor skautské krizové linky, lektor ČLK Hrádek, vzdělávání na klíč a celostátních akcí. Vystudoval jsem neurobiologii, psychologii a nyní absolvuji psychoterapeutický výcvik. Na skývu chleba si vydělávám jako personalista v energetické firmě. Rád čtu, neustále se něco učím, miluju přírodu a sypaný čaj.

Lektoři a lektorky témat skautské personalistiky

Ludmila Hobzová - Lída

Ludmila Hobzová - Lída

Dlouho jsem pracovala v Kanceláři ústředí jakou vedoucí kanceláře. Dříve jsem působila jako vedoucí oddílu a členka střediskové rady v Horních Počernicích. Nyní jsem registrovaná ve středisku Králův Dvůr. Jako instruktorka a lektorka jsem působila zejména na VLK Oikos, ILŠ Collegium a na řadě perso seminářů.

Žiju v malé vesničce s mužem, 3 dětmi a venkovským zvěřincem :)

S čím se na mě můžete obracet: Třeba pokud potřebujete lektora skautské personalistiky či organizace a práva.

Mirek Havránek

Mirek Havránek

Jsem z Brna, kde jsem taky v roce 2011 začal se skautem. Od vlčete jsem došel až k vedení chlapeckého oddílu v Židenicích a založení a vedení roverského kmene Caudata. Na středisku nyní figuruji jako předseda revizní komise. Jsem členem roverského odboru a rád přednáším o roveringu a personalistice.

Mimo skaut vyučuji a dál studuji matematiku a informatiku, jsem motorkář a člen aktivních záloh.

Veronika Brovjáková - Ťuňťa

Veronika Brovjáková - Ťuňťa

Daniel Šobáň

Anežka Havránková

Anežka Havránková

Učím na prvním stupni v ZŠ Navis, a protože mám ráda knížky, starám se tu i o knihovnu. Zajímá mě příroda a historii, ráda vyrazím do hor.
Ve skautu se už několik let pohybuju ve vzdělávání rádců, čekatelů i vedoucích středisek. Skautuji v Horních Počernicích, aktuálně jsem zástupce vedoucího střediska a výchovnou zpravodajkou.

Káťa - Kateřina Šarkovská

Kapuca - Tereza Hotová