Toto je pouze náhled.
( Aktuální )
Zveřejněno 20. 3. 2024
Markéta Musilová (Blecha)
KÚJ – koordinátorka programových projektů
marketa.musilova@skaut.cz

Členové a členky roverského odboru

Jakub Zoblivý (Makča)

Jakub Zoblivý (Makča)

šéf roverského odboru

Su z Brna, ale srdíčko mám ve Křtinách. U nás na středisku jsem byl u zrodu fungování našich RS a nového začátku v té době skomírajícího kmene. Byl jsem jeho první novodobý vůdce, nyní kmen předávám. Zápal do roveringu mě dovedl až sem, do RO. Kromě činností pro kmen a pro odbor se ve volném čase snažím studovat medicínu v Brně. V RO jsem hlavně pro programové věci kolem výzev a projektů a abych měl na všechno blbé a občas vtipné řeči.

Julia Motalová (Julča)

Julia Motalová (Julča)

Během studií v Coloradu jsem přičichla k fungování amerických Venture Scouts, což mě po návratu domů inspirovalo k rozjetí roverského programu ve svém oddíle. Zvědavost více nahlédnout pod pokličku roverskému programu v Junáku mě nakonec přivedla až do Roverského odboru.

Michal Holobrádek (Majkl)

Michal Holobrádek (Majkl)

Stál jsem u rozjezdu roverského kmenu Rozbřesk v Břeclavi, který jsem následně 3 roky vedl. Hodně mě bavilo řešit programové věci a diskutovat o nich, a tak jsem dostal možnost se tomu věnovat i v RO. I po letech v Roverském odboru mě neskutečně baví všechny akce našeho roverského kmene a taky sledovat, kam se rovering u nás v Břeclavi i v celé republice posouvá. 

Simona Zatloukalová (Koblížek)

Simona Zatloukalová (Koblížek)

Jako ranger jsem objevila jiný rozměr skautingu mimo vedení mladších věkových kategorií. Ten se postupně se rozvinul spolupořádáním různých menších i větších akcí až ke vstupu do odboru - trochu jsem jej promodrala :) Ráda zkoumám nové věci, ve skautu, studiu i práci.

Karolína Macková (Kájina)

Karolína Macková (Kájina)

Vždy jsem se chtěla věnovat skautingu tak trochu víc než jen v oddíle a tak jsem se z vlastní iniciativy přihlásila na pozici krajského roverského zpravodaje a začala se tak zajímat o rovering kolem mě. Šlo mi hlavně o to propojit RS v kraji a podpořit je v další práci.