( Aktuální )
Zveřejněno 17. 1. 2024
Markéta Musilová (Blecha)
KÚJ – koordinátorka programových projektů
marketa.musilova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Barbora Tichavová (Rozárka)

Kde si načíst informace?

Roverský rozcestník

Stánky RoverNetu jsou celostátním, oficiálním, elektronickým kanálem pro rovery a rangers. Naleznete tam i metodické materiály popsané níže. Je to první místo, kam odkazujeme rovery a rangers.

Roverská metodika

Na jednom místě najdeš komplexní pohled na rovering: Kdo je to RS? Jak s RS pracovat? Jaké máme pro RS výchovné nástroje? Jak založit kmen? A mnoho dalšího. Aktuálně je hotová pilotní verze určená ke komentování. Následně se tyto komentáře zapracují a Metodika bude k dostání i v tištěné podobě.

Rovering v 15 bodech

 Krátký výtah klíčových věcí z roverské metodiky, který dá základní a rychlý přehled o tematice všem důležitým hráčům na roverském poli.

První (k)roky roverského kmene

Cílem této brožurky je podat pomocnou ruku při zakládání roverských kmenů. Obsahuje hlavně zkušenosti desítek lidí, kteří ve svém středisku zakládali roverský kmen a mohou být inspirací pro další. Brožurka pomůže těm, kteří by rádi kmen rozjeli, poradí, kde začít a na co si dát pozor. Své si v ní ale najdou i roveři a rangers, kteří už svůj fungující kmen mají. Příručka totiž obsahuje mnoho nápadů a inspirace do konkrétní roverské činnosti.

Roverská wiki si klade za cíl shromáždit a rozšiřovat metodiku a know-how roverské výchovné kategorie. Jsou zde metodické tipy do roverské činnosti, záznamy přednášek a seminářů, publikace k roveringu, roverské know-how, inspirace, historie  roveringu a jeho vývoj a mnoho dalšího!

Metodické články vycházejí pravidelně v časopise Skauting, pomocí vyhledávání lze najít všechny články věnující se věkové kategorii roverů a rangers.

Facebooková stránka Rovernet.cz , což je oficiální facebooková stránka českého roveringu. Najít tady můžeš informace, které se týkají veškerých oblastí roverského života.

Facebooková skupina Roveři a Rangers CZ , což je prostor pro sdílení akcí pro R+R: nápady na hry, domluvu s ostatními rovery, problematiku vedení kmene atp. Roveři a rangers zde prostě najdou vše, co je zajímá a co potřebují vědět.

Instagramový účet rovering_cz , spravovaný obdobně jako facebooková stránka Rovernet.cz, ale interaktivnější formou.

Youtube kanál se záznamy přednášek, akcí, streamů...

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.