( Aktuální )
Zveřejněno 20. 3. 2023
Petra Meslová (Péťa)
KÚJ – koordinátorka vybraných online projektů
petra.meslova@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Ondřej Peřina (Jerry)

Infoodbor

Infoodbor vznikl v roce 2008 v rámci příprav skautISu a od té doby funguje jako dobrovolnický poradní a pracovní orgán zpravodaje Výkonné rady pro ICT. Hlavním úkolem je sledovat aktuální stav a možnosti využití informačních technologií v Junáku - českém skautu, navrhovat možná zlepšení a metodicky vést případný vývoj nových nástrojů a aplikací pro potřeby organizace.

Čím se zabýváme?

Mezi naše klíčové projekty a aktivity patří zejména:

  • skautIS  - konzultace rozvoje, zapojení do testování, podílení se na vybraných nových funkcích a podpora používání v jednotkách i napojení dalších aplikací
  • LEBEDA hosting - bezplatný server pro weby jednotek, projektů a akcí
  • Dobrý skautský web - moderní a kvalitní weby na WordPressu, s našimi vlastními pluginy a šablonami 
  • H.skauting.cz - on-line aplikace pro hospodaření oddílů a středisek 
  • SRS  - webový rezervační systém nejen pro celostátní akce (využívá ho např. Helpdesk, Miquik, Elixír, SeVýz a další)
  • Skautské závody  - web podporující pořádání Svojsíkova závodu a ZVaS
  • Online služby - skautský e-mail a google služby
  • Kapesní skautIS - mobilní verze některých funkcí skautISu v mobilní aplikaci pro Android iOS
  • Semináře a školení na klíč - přijedeme na vaši regionální akci, nebo zajistíme online školení v používání různých IT nástrojů

Členky a členové odboru se schází několikrát za rok na osobní či online jednání, kde se diskutuje nad aktuálními projekty a možnostmi rozvoje IT nástrojů ve skautském prostředí.

Typicky jednou za rok se koná veřejně streamované jednání, kterého se může účastnit osobně či online kdokoli. V rámci něho se mimo jiné představují projekty a aktivity z oblasti informačních technologií, kterými se odbor zabývá a které mohou pomáhat v oddílech a střediscích.

S čím se na nás lze obrátit?

Pokud se chcete poradit, jak vám můžou informační technologie pomáhat ve vašem oddíle a s dalšími aktivitami, tak se na nás neváhejte obrátit . Zároveň si můžete objednat seminář nebo školení na klíč, kdy přijedeme my za vámi na vaší regionální akci. 

Chceš se zapojit?

Zajímá vás o odboru více informací nebo máte jakékoliv dotazy, tak nás neváhejte oslovit na e-mailu io@skaut.cz

Zajímá vás na čem aktuálně pracujeme? Prohlédněte si naše projekty. Pokud byste se chtěli zapojit, prohlédněte si seznam aktuálních poptávek k výpomoci.

Náš tým

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.