Toto je pouze náhled.
( Neaktuální )
Zveřejněno 1. 6. 2021
Jan Chmelař
KÚJ – asistent organizačního zpravodaje
jan.chmelar@skaut.cz
Ondřej Peřina (Jerry)
VRJ – zpravodaj pro ICT a organizaci
ondrej.perina@skaut.cz
Zodpovědná osoba: Ondřej Peřina (Jerry)

Tábory

POZOR: Toto je stará, neaktuální verze

Informace ke koronavirovým opatřením

Aktuálně známí a platná pravidla a opatření v souvislosti s nemocí covid-19 najdete v rámci koronavirových informací.

Směrnice k táborům (s metodikou)

Na co při přípravách tábora nezapomenout? Co vše musí skautský tábor splnit? Jaké dokumenty, povolení a náležitosti konání tábora jsou potřeba? Odpovědi najdete v níže uvedené směrnici, která navíc obsahuje kurzivou psaná další doporučení a užitečné tipy k pořádání tábora.

Vzor přihlášky na tábor

Získejte vzor přihlášky na tábor, který obsahuje všechny potřebné údaje a také ukázky volitelných částí, které můžete a nemusíte využít, přesně dle potřeb vašeho střediska a tábora.

Prohlášení o bezinfekčnosti

S ohledem na táborová koronavirová opatření ( Neaktuální ) je pro rok 2021 připraven aktualizovaná podoba prohlášení o bezinfekčnosti. Aktuální verze zahrnuje všechny úpravy odpovídající letošním opatřením, loňské nebo starší verze prohlášení nepoužívejte. Zároveň je silně doporučeno mít prohlášení o bezinfekčnosti od všech účastníků tábora, nejen dětí.

Potvrzení o způsobilosti dítěte k účasti na táboře

Bez ohledu na aktuální koronavirová opatření zůstává prohlášení o zdravotní způsobilosti dítěte vystavované lékařem ve standardní podobě jako v minulosti a jeho platnost je 2 roky jako obvykle. Dokument dítěti vystavuje jeho lékař pro děti a dorost a typicky je jeho vystavení možné spojit s pravidelnou preventivní prohlídkou, která probíhá jednou za dva roky.

Vzor potvrzení o zdravotní způsobilosti pro práci s dětmi

Stáhněte si vzor dokumentu (tzv. "papírů na hlavu"), který potvrzuje praktický lékař nebo lékař pro děti a dorost a potřebují ho vedoucí a další osoby podílející se s práci s dětmi na táborech a také v rámci přihlášek na kvalifikační zkoušky (ČZ a VZ).

Žádost o poskytnutí týdne pracovního volna

Vedoucí dlouhodobě se podílející na práci v oddílech mohou využít uplatnění nároku na proplacený jeden týden volna na tábor. Takové volno je propláceno a je nárokované na základě zákoníku práce v souvislosti s akcí pro děti a mládež (dle §203, odst. 2 h) a §203a.

Podrobné informace k tématu a jak přesně postupovat

Formulář žádosti pro daného vedoucího k zaměstnavateli, kde je týden volna uplatňován, potvrzuje skautské středisko, které je pořadatelem daného tábora.