( Aktuální )
Zveřejněno 30. 11. 2023
Markéta Musilová (Blecha)
KÚJ – koordinátorka programových projektů
marketa.musilova@skaut.cz

Začínám v roli zpravodaje RS

Abys věděl*a, že na to nejsi sám*sama, společně s ostatními zpravodaji jsme připravili níže uvedené podklady a materiály, které Ti pomohou nastartovat Tvou zpravodajskou dráhu.

Mezi námi zpravodaji

  • Činovnickou funkci roverského zpravodaje najdeš také v příloze Organizačního řádu, jako jednu z doporučených pozic v radách organizačních jednotek. Tím je roverský zpravodaj ukotven a podporován v Junáku - českém skautu.
  • Příručka Průvodce roverského zpravodaje Ti pomůže zorientovat se v činnosti roverského zpravodaje a poskytne Ti inspiraci a informace o tom, co od této pozice očekávat.
  • Kontaktník na roverské zpravodaje slouží jako adresář, kde nalezneš kontakty na ostatní RSZ. Do kontaktníku je více než dobré dopsat si vlastní aktuální údaje. Přístup mají členové Roverského odboru a ostatní roverští zpravodajové.
  • Jsi roverským zpravodajem a chceš přidat do kontaktníku? Napiš na Kajina14@skaut.cz

Díky tvé nové funkci máš nárok na nášivku určenou pro RS zpravodaje . Ozvi se Kájině na email Kajina14@skaut.cz

Zapoj je všechny

Stránky Roverské rozcestníku Roveret.cz jsou celostátním, oficiálním, elektronickým kanálem pro rovery a rangers. Najdeš na něm nejen podklady zmíněné tady, ale i další materiály, které ti mohou pomoci při tvé činnosti. Najdeš tam informace o roverských kurzech, odkazy na roverské informační kanály, zajímavé články z časopisu Roverský kmen, Kalendář roverských akcí nebo databázi roverských projektů a výzev .

V metodice na jednom místě najdeš komplexní pohled na rovering. Uvnitř na tebe čeká 5 kapitol, které odkryjí detaily služby, roverské smyboliky, osobního růstu, vedení kmene nebo psychické bezpečnosti. Metodika je ke koupi i v tištěné podobě na skautském e-shopu .

Rovering v 15 bodech je krátký výtah klíčových věcí z roverské metodiky, který dá základní a rychlý přehled o tematice všem důležitým hráčům na roverském poli.

První (k)roky roverského kmene je brožurka na podporu zakládání roverských kmenů. Obsahuje zkušenosti desítky lidí, kteří ve svém středisku zakládali roverský kmen a mohou být inspirací pro další, kteří se pokouší o to stejné. Své si v ní taky najdou roveři a rangers, kteří už svůj fungující kmen mají, protože příručka obsahuje mnoho nápadů a inspirace do konkrétní roverské činnosti.

Programy na klíč - Roverský odbor nabízí programy o roveringu na míru jak pro oddíly a střediska, tak i pro lidi aktivně věnující se roveringu. Programy se soustředí představení roverského programu nebo na to, jak na vedení roverů a rangers. Úprava na míru dle vaší potřeby možná.

Pokud tě bude cokoliv dalšího zajímat, neváhej kontaktovat Roverský odbor na RO@skaut.cz .

Pokud se tvůj dotaz týká přímo činnosti Roverského zpravodaje, tak kontaktuj Kájinu na mailu Kajina14@skaut.cz , která má v Roverském odboru zpravodaje na starost.

Právě upgradujeme roverský program!

Více o něm najdeš na následující stránce:

Byla tato stránka užitečná?
Děkujeme!
Pomozte nám Křižovatku vylepšit!

Prosím napiš nám, co je na této stránce špatně. Co chybí, či přebývá. Co je nejasné. Co jsi hledal. Doporučujeme vyplnit kontakt, obzvláště, pokud očekáváš reakci. Budeš-li chtít, napiš nám i něco o sobě – kolik ti je let, jakou funkci ve středisku/oddíle máš a odkud jsi.